5 Kesäkuu 2019

Neste ja Air BP toimittavat uusiutuvaa lentopolttoainetta Swedavian hallinnoimille lentokentille

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 5.6.2019 klo 12.00

Maailman johtava jätteistä ja tähteistä uusiutuvia polttoaineita valmistava Neste, sekä Air BP, maailmanlaajuinen lentopolttoaineiden ja palveluiden tarjoaja, jatkavat menestyksekästä yhteistyötään Ruotsissa. Yhtiöt toimittavat uusiutuvaa lentopolttoainetta Tukholman Arlandan, Malmön, Umeån, Åren Östersundin sekä Göteborgin Landvetterin lentokentille auttaakseen Swedaviaa saavuttamaan tavoitteensa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä.

"Onnittelen Swedaviaa sen päätöksestä vähentää yhtiön työntekijöiden lentomatkustamisesta syntyviä päästöjä uusiutuvan lentopolttoaineen avulla. Tämä osoittaa edelläkävijyyttä. Uskon vakaasti, että monet muut yhtiöt ottavat mallia Swedaviasta tulevina vuosina. Yritykset kiinnittävät tarkemmin huomiota työntekijöidensä lentomatkustamisen hiilijalanjälkeen, kun ne tavoittelevat entistä ympäristöystävällisempää ja vastuullisempaa liiketoimintaa," toteaa Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

“Olemme iloisia Air BP:llä, kun voimme tukea Swedaviaa uusiutuvan lentopolttoaineen käytön mahdollistamisessa. Olemme sitoutuneet tukemaan asiakkaitamme heidän tavoitellessaan toimintojen vähähiilisyyttä ja päästöjen vähentämistä,” sanoo Jon Platt, Air BP:n toimitusjohtaja.  

“Yksi aikamme merkittävimpiä haasteita on ottaa huomioon matkustajien tarpeet, samalla kun matkustamista on kehitettävä fossiilivapaaksi. Ympäristöystävällinen lentäminen on ehdoton vaatimus, jotta lentämisestä tulee Ruotsia sisäisesti vahvistava ja Ruotsin muuhun maailmaan yhdistävä tulevaisuuden matkustusmuoto. Biolentopolttoaine on yksi tapa saavuttaa tämä tavoite," kuvailee Swedavian toimitusjohtaja Jonas Abrahamsson.

Neste valmistaa uusiutuvan lentopolttoaineen Suomessa ja Air BP toimittaa sitä viidelle Swedavian kentälle Ruotsissa. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan uusiutuvista ja vastuullisista raaka-aineista, muun muassa käytetystä ruokaöljystä. Se voi vähentää elinkaarensa aikana kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia tavanomaiseen lentopolttoaineeseen verrattuna.

Tällä hetkellä uusiutuva lentopolttoaine on ainoa heti toteutettavissa oleva drop-in-vaihtoehto lentokoneissa käytettävälle fossiiliselle polttoaineelle. Neste kasvattaa uusiutuvan lentopolttoaineensa tuotantokapasiteettia huomattavasti tulevina vuosina vastatakseen kysyntään. Neste on ilmoittanut nostavansa tuotantoaan 100 000 tonniin vuodessa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Suunnitellun Singaporen laajennuksen myötä Nesteen vähäpäästöisen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti nousee yli miljoonaan tonniin vuoteen 2022 mennessä.

Air BP on toimittanut uusiutuvaa lentopolttoainetta Pohjoismaissa vuodesta 2014 lähtien noin kymmenelle lentokentälle, mukaan lukien Oslon lentokenttä, jossa ensimmäisenä maailmassa toimitettiin uusiutuvaa lentopolttoainetta lentokentän olemassa olevan tankkausinfrastruktuurin välityksellä. Toimitus tehtiin yhteistyössä Nesteen ja alan keskeisten toimijoiden kanssa.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen, viestintäjohtaja

Lisätietoa antaa:

Air BP - Emerald Media, +44 1420 560094, liz.danner@emeraldmedia.co.uk
Nesteen viestintä, 050 4584156  susanna.sieppi@neste.com
Swedavia, Press Office, +46 (0)10-109 01 00, press@swedavia.se

Swedavia lyhyesti

Swedavia on valtion omistama yhtiö joka toimii kymmenellä lentokentällä ympäri Ruotsia, samalla kehittäen niiden toimintaa. Tehtävämme on luoda yhteyksiä joita Ruotsi tarvitsee voidakseen fasilitoida matkustamista, liiketoimintaa sekä tapaamisia - Ruotsissa, Euroopassa ja ympäri maailman. Turvallisesti ja tyytyväisesti matkaavat ihmiset ovat liiketoimintamme perusta. Swedavia on maailman johtava ympäristöystävällinen lentokenttien kehittäjä. Konsernin liikevaihto on yli 5,7 miljardia Ruotsin kruunua ja yhtiö työllistää noin 3 100 työntekijää.

Air BP lyhyesti

Air BP on BP:n ilmailualan divisioona ja maailman johtavia lentopolttoainetuotteiden ja -palvelujen toimittajia. Olemme tehneet investointeja ilmailuteollisuuteen yli 90 vuoden ajan varmistaaksemme, että ihmiset voivat lentää turvallisesti kaikkialla maailmassa. Toimitamme noin 6,6 miljardia gallonaa lentopolttoainetta vuodessa. Polttoaineellamme lennetään yli 6 000 lentoa päivässä yli 800 paikassa yli 55 maassa. Se tekee enemmän kuin neljä lentokonetta minuutissa.

Asiakkaina on liikelentoyhtiöitä, armeijoita, lentokoneita omistavia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, lentoasemia ja lentokenttien toimijoita. Meillä on laaja palveluvalikoima, jolla tuemme polttoainetoimituksiamme. Palveluihimme kuuluvat tankkauslaitosten suunnittelu, rakentaminen ja operointi, tekninen konsultointi ja koulutus, vähähiiliset ratkaisut, Sterling Card ilma-alusten tehokkaaseen tankkaamiseen sekä innovatiiviset digitaaliset alustat, joilla lisätään tehokkuutta ja vähennetään riskejä.

Lisätietoa on sivustolla www.airbp.com

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: