2 Toukokuu 2022

Neste laajentaa lasinpesunesteautomaattien verkostoa Suomessa ‒ muovijätteen määrä asemilla vähenee 120 000 pakkauksella vuodessa

Neste Oyj, Uutinen, 2.5.2022

Neste laajentaa touko-kesäkuun 2022 aikana lasinpesunesteautomaattien verkostoa tuomalla automaatteja 17:lle uudelle Neste Express -asemalle Etelä-, Länsi- ja Kaakkois-Suomessa. Laajennuksen myötä autoilijat voivat tankata lasinpesunestettä suoraan pistoolista ilman muovipakkauksen ostamista jo yhteensä 62 Easy Fill -automaatilta ympäri Suomen. Laajentamalla automaattien verkostoa Neste tuo vastuullisemman vaihtoehdon entistä useamman kuluttajan saataville ja vähentää samalla muovijätteen määrää vuositasolla jopa 120 000 muovipakkauksen verran. Tämä vastaa lähes 60 roskalavallista muovijätettä vuodessa.

“Haluamme parantaa asiakaskokemusta ja vastata asiakkaidemme toiveisiin automatisoiduista lisäpalveluista, joissa vastuullisuus on tärkeässä roolissa. Toimme syksyllä 2020 ensimmäiset Easy Fill -automaatit pääkaupunkiseudulle ja laajensimme verkostoa viime syksynä myös muualle Suomeen. Positiivisen vastaanoton ja kasvaneen kysynnän myötä tuomme automaatteja lisää myös Etelä-, Länsi- ja Kaakkois-Suomen alueille. Automaatilta ostettaessa autoilijan ei tarvitse etukäteen arvioida tarvittavaa pesunesteen määrää tai soveltuvuutta eri vuodenaikojen sääolosuhteisiin. Vajaat muovikanisterit eivät myöskään jää autoon tai päädy sekajätelavoille”, sanoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen.

Easy Fill -automaatteja löytyy jatkossa aiempien paikkakuntien lisäksi seuraavilta paikkakunnilta: Lappeenranta, Hamina, Porvoo, Kotka, Kouvola, Lahti, Pälkäne, Naantali ja Karjaa.

Uudet lasinpesunesteautomaatit seuraavilla Nesteen asemilla touko-kesäkuussa 2022:

Neste Express Lappeenranta Uus-Lavola
Neste Express Luumäki Rantsilanmäki
Neste Express Orimattila Käkelä
Neste Express Porvoo Kulloo
Neste Express Hamina Hevoshaka
Neste Express Tuusula Jokela
Neste Express Kouvola Anjalankoski
Neste Express Lappeenranta Mutkakatu
Neste Express Kouvola Hallituskatu
Neste Express Espoo Kivenlahti
Neste Express Lahti Ahtiala
Neste Express Turku Pitkämäki Manhattan
Neste Express Kotka Ratapihankatu
Neste Express Naantali
Neste Pälkäne Aapiskukko
Neste Express Helsinki Tattarisuo
Neste Express Karjaa

Kaikki Suomen Easy Fill -asemat löytyvät täältä: neste.fi/easyfill 
Easy Fill -automaatteja löytyy Nesteen asemilla myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa. 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: