10 Helmikuu 2021

Neste MY Uusiutuva Diesel soveltuu raskaan kaluston päästöjen vähentämiseen myös jatkossa ‒ puhtaiden ajoneuvojen direktiivi voimaan elokuussa 2021

Neste Oyj, Uutinen, 10.2.2021

Nesteen kotimainen innovaatio, Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoaine, on vähäpäästöinen ratkaisu raskaan kaluston käyttöön nyt ja tulevaisuudessa. Elokuussa 2021 Suomessa astuu voimaan laki ajoneuvo- ja liikennepalveluhankintojen ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimuksista. Sen tavoitteena on edistää vähäpäästöisempien ajoneuvojen yleistymistä julkisissa hankinnoissa. Nesteen uusiutuva diesel tukee tavoitetta, täyttää uuden lain vaatimukset puhtaasta polttoaineesta raskaille ajoneuvoille ja tarjoaa heti käyttöönotettavan vaihtoehdon ammattiliikenteen hyödynnettäväksi.    

“On hienoa, että lainsäädäntö tukee yhä vähäpäästöisempää liikkumista. Suomella on kunnianhimoinen tavoite tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä, ja se vaatii toteutuakseen kaikkia ratkaisuja. Suomen teillä liikennöivästä raskaasta kalustosta valtaosa kulkee dieselillä. Uusiutuva diesel tarjoaa ratkaisun lakimuutoksen edellyttämiin päästövähennyksiin, eikä sen käyttö vaadi yrityksiltä, kaupungeilta tai kunnilta investointeja uuteen kalustoon. Neste MY Uusiutuva Diesel pienentää dieselkaluston kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön ja soveltuu sellaisenaan kaikkiin dieselautoihin ja -moottoreihin”, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström. 

Puhtaiden ajoneuvojen direktiivi koskettaa tahoja, kuten kuntia ja valtion liikelaitoksia, jotka ostavat julkisina hankintoina ajoneuvoja ja kuljetuspalveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi jätteiden keruu, posti- ja pakettiliikenne sekä kaupunkien bussiliikenne. 

Useat logistiikkayritykset valinneet uusiutuvan vaihtoehdon  

Neste toi Neste MY Uusiutuvan Dieselin Suomeen vuonna 2017. Uusiutuvaa dieseliä voi tankata jo yli 120 asemalta ympäri Suomen ja sadat kuljetus- ja logistiikka-alan yritykset ovat valinneet sen käyttöönsä oman hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. 

“Neste MY Uusiutuva Diesel on saanut yritysasiakkaidemme keskuudessa hyvän vastaanoton. Nesteen mobiilisovelluksen, Neste-äpin, avulla tankkausmahdollisuus voidaan rajata ainoastaan uusiutuvaan dieseliin. Näin yritys voi helpommin seurata tämän vähäpäästöisemmän polttoaineen käyttöä. Lisäksi tarjoamme asiakkaillemme raportointipalvelua, jonka avulla yritys voi todentaa Neste MY Uusiutuvalla Dieselillä saavutetun päästövähennyksen”, sanoo Pihlström.  

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

Lisätietoja: Joni Pihlström, johtaja, Suomen yritysasiakasmyynti, Marketing & Services, Neste. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30-16.00). 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94% yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: