22 syyskuu 2020

Neste MY uusiutuvaa dieseliä saatavilla yli 100 jakeluasemalta Alankomaissa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 24.9.2020 klo 9

Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta on saatavilla nyt yli sadalla jakeluasemalla Alankomaissa. Neste toi kokonaan uusiutuvista raaka-aineista valmistetun tuotteen Alankomaiden markkinoille lokakuussa 2019. Sen avulla asiakkaat voivat vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia* fossiiliseen dieseliin verrattuna. 

”Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme saavuttaneet tämän tavoitteen yhdessä neljän alankomaalaisen jakelukumppanin ja asiakkaan kanssa. Neste MY uusiutuvaa dieseliä voivat Alankomaissa käyttää niin ammattiliikenne kuin yksityisautoilijat. Se on niin sanottu drop-in-ratkaisu eli sitä voidaan sekoittaa fossiiliseen dieseliin ja käyttää ilman muutoksia nykyisiin dieselmoottoreihin tai infrastruktuuriin”, sanoo Pieter Zonneveld, Nesteen Renewable Road Transportation -liiketoimintayksikön Euroopan sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen myyntijohtaja.

Neste MY uusiutuvan dieselin jakelu on kasvanut nopeasti Alankomaissa

Nesteen jakelukumppanit Alankomaissa ovat Future Fuels Wholesale B.V., EG Retail (Netherlands) B.V., GP Groot Brandstoffen en Oliehandel B.V. ja Tamoil Nederland B.V.

Neste on toiminut Alankomaissa vuodesta 2011 lähtien, kun yhtiön Rotterdamin uusiutuvien tuotteiden jalostamo aloitti tuotantonsa. Neste avasi viime vuonna uuden toimiston Amsterdamin ulkopuolelle Hoofddorpiin. Toimisto toimii kasvavan Renewable Aviation -liiketoimintayksikön kansainvälisenä keskuksena.

Alankomaiden lisäksi Neste MY uusiutuvaa dieseliä on saatavilla asiakkaille Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa sekä Kalifornian ja Oregonin osavaltioissa Yhdysvalloissa.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. +358 50 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com