13 Helmikuu 2024

Neste sijoittui Suomen toiseksi arvokkaimmaksi brändiksi kolmatta kertaa peräkkäin

Neste Oyj, Uutinen, 13.2.2024

Neste sijoittui toiseksi maailman johtavan brändiarviointi- ja konsulttiyritys Brand Financen listalla Suomen arvokkaimmista brändeistä kolmannen kerran peräkkäin. 

Helmikuussa julkaistun Brand Finance Finland 25 2024 -listauksen mukaan Nesteen brändin arvo kehittyi vahvasti edellisen, huhtikuussa 2023 julkaistun arvioinnin jälkeen ja kasvoi 13 % 3,2 miljardiin euroon. 

Brand Finance on arvioinut Nesteen brändin arvon kehitystä seitsemän kertaa vuosien 2018 ja 2024 välillä. Brand Finance arvioi vuosittain 5 000 maailman suurinta brändiä. Suomalaiset brändit arvioitiin Brand Finance Finland 25 2024 -raportissa Royalty Relief -metodilla, joka huomioi sekä brändiin että yhtiön taloudellisiin tunnuslukuihin liittyviä tekijöitä.

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: