18 Joulukuu 2019

Nesteen ja Mantsisen nuorten syrjäytymistä ehkäisevän hankkeen tavoite ylittyi viikossa – konkreettista tukea jopa 100 nuorelle

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 18.12.2019 klo 9

Kuvassa yksi Zero Exclusion -kampanjaan osallistuneista nuorista taiteilijoista, Miia Kuittinen.

Neste ja Mantsinen Group tarttuivat joulukuun alussa vaikeaan yhteiskunnalliseen haasteeseen, nuorten syrjäytymiseen, käynnistämällä Zero Exclusion -hyväntekeväisyyshankkeen. Haaste on globaali ja myös Suomessa laaja, sillä tilastojen* mukaan Suomessa on yli 60 000 syrjäytynyttä nuorta. Nesteen ja Mantsisen tavoitteena oli tuoda nuorten ääni kuuluviin taiteen avulla ja kerätä 50 000 euroa Hope ry:n kautta nuorten syrjäytymisen vastaiseen työhön. Hanke sai yritykset liikkeelle, sillä tavoite saavutettiin viikossa. Hankkeen varat ohjataan nuorten toisen asteen koulutukseen. 

“On ollut hienoa huomata, miten yritykset ovat lähteneet mukaan yhteistyöhön tärkeän asian puolesta. Alle viikko kampanjan lanseerauksesta olimme jo tilanteessa, jossa tavoite oli lähes kasassa. Haluamme konkreettisesti auttaa nuoria, ja on jännittävää nähdä millaiseen lopputulokseen yllämme yhdessä kumppaniemme kanssa. Toiveena on tuplata alkuperäinen tavoite eli kerätä hankkeen avulla jopa 100 000 euroa syrjäytymisen vastaiseen työhön”, kertoo vastuullisia kumppanuuksia Nesteellä vetävä Heidi Peltonen.

“Perheyrityksemme perustajat ovat lähteneet vaatimattomista lähtökohdista ja tiedämme, että matka sieltä voi olla todella raskas ja sen varrella tarvitsee apua. Me koemme, että meillä on vastuu nuorten tukemisesta ja siksi koimme tärkeäksi lähteä mukaan tähän yhteistyöhön”, Mantsisen toimitusjohtaja Mia Mantsinen kertoo. 

Nesteen hiljattain julkaiseman kyselyn** mukaan nuorten syrjäytyminen on suomalaisten yrityspäättäjien mielestä suurin sosiaalinen uhka Suomen tulevaisuudelle. Jopa 68 % kyselyyn vastanneista päättäjistä koki sosiaalisen vastuun saavan yrityksiltä liian vähän huomiota. Vastuullisuus koetaan kuitenkin tärkeänä osana yrityksen strategiaa. Vastaajista 38 % kertoi yrityksensä tekevän parhaillaan vastuullisuuteen liittyvää yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.

Kirjoja ja kannettavia tietokoneita jopa sadalle nuorelle

Hope ry:n mukaan Suomessa on 120 000 vähävaraisissa perheissä elävää lasta.

“50 000 eurolla voidaan tukea noin sataa syrjäytynyttä nuorta. Kerätyillä varoilla mahdollistamme nuorille toisen asteen koulutuksen hankkimalla muun muassa kirjoja ja koulussa tarvittavia kannettavia tietokoneita”, Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo.

Zero Exclusion -hankkeen taideteokset ovat esillä 22.12.2019 asti Helsingin Bio Rexissä. Teokset löytyvät myös kampanjasivustolta, jonka kautta niitä voi ostaa.  

Zero Exclusion on osa Journey to Zero -ohjelmaa, jossa Neste kutsuu myös kumppaneitaan mukaan luomaan elinvoimaisempaa maapalloa lapsillemme.

*) Me-Säätiö: Suomessa on 65 941 syrjäytynyttä nuorta.

**) Nesteen toteuttama kysely toteutettiin 3 649 suomalaiselle yrityspäättäjälle 15.-21.11.2019 välisenä aikana ja siihen vastasi 2,7 % eli 94 yrityspäättäjää eri kokoisista yrityksistä. Kysely toteutettiin sähköpostitse. 

Neste Oyj

Simo Honkanen
Vastuullisuus-, yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja

Lisätietoja: Heidi Peltonen, Manager, Sustainable Partnerships, Neste. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00). 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: