Kumppanuudet
27.01.2020

Valtra: Konkreettisia tekoja puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Valtra vie Neste MY uusiutuvaa dieseliä yhteensä yli 75 maahan - tankillinen kerrallaan.

Valtra päätti ensimmäisenä tehtaana maailmassa ottaa käyttöönsä Neste MY™ uusiutuva diesel -polttoaineen ensitäyttö- ja säilytyspolttoaineeksi kaikkiin uusiin traktoreihinsa. Valinnan myötä noin 700 000 litraa fossiilista dieseliä korvataan vuosittain 100-prosenttisesti uusiutuvalla polttoaineella. ​

Valtra on maailman johtava traktoreiden valmistaja ja sen tehtailta Suomesta ja Brasiliasta valmistui vuonna 2017 noin 8 000​​ traktoria. Kun traktorit tulevat tuotantolinjalta, niille tehdään ensitankkaus, joka suojaa moottoria kuljetuksen ja varastoinnin ajan sekä helpottaa käyttöönottoa. Valtran tehtailla uusiin traktoreihin tankataan noin 700 000 litraa dieseliä säilytys- ja ensipolttoaineeksi. 

Vuodesta 2018 eteenpäin kaikkiin Valtran uusiin traktoreihin on tankattu Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta. “Tämän päivän maailmassa on tärkeää, että asiakkaita voidaan puhutella konkreettisilla teoilla."
Mikko Lehikoinen, Markkinointijohtaja, Valtra

Sataprosenttisesti jätteistä ja tähteistä jalostettu Neste MY uusiutuva diesel vähentää yrityksen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna perinteiseen fossiiliseen dieseliin. “Neste MY tarjoaa meille helpon tavan siirtyä kohti ympäristöystävällisempää toimintaa. Olemme verrattain suuri dieselin käyttäjä, joten tällä päätöksellä on suuri merkitys.”

Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta voi tankata traktoreihin ja trukkeihin sellaisenaan, ilman muutoksia nykyisiin dieselmoottoreihin. Valtra saavuttaa sen avulla vuodessa ilmastopäästövähennyksen, joka vastaa lähes 560 henkilöauton poistamisesta tieliikenteestä tai jopa 46 000 traktorin käyttötuntia ilman päästöjä. Uusien traktoreiden ensitankkausten lisäksi Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta käytetään niiden säilytyspolttoaineena sekä tehtailla toimivissa trukeissa.

“Valtran asiakkaille ympäristö on lähellä ja ekologiset arvot ovat tärkeitä. Asiakkaat pyrkivät jatkuvasti tekemään parempia valintoja, ja varmasti he punnitsevat vastuullisuutta myös traktorivalmistajaa valitessaan.”
Mikko Lehikoinen, Markkinointijohtaja, Valtra

Valtran globaaleja kilpailuvaltteja ovat innovatiivisuus, korkea laatu ja ympäri maailman tunnettu, luotettava tuotemerkki. “Valtra haluaa olla maataloustraktoreiden edelläkävijä nyt ja tulevaisuudessa. Meille oivaltava design ja tarkkaan harkitut yksityiskohdat ovat tärkeitä, ja ne ovat tuoneet Valtralle myös paljon tunnustusta vuosittain”, Lehikoinen sanoo. Valtran traktorit ovat säännöllisesti nousseet korkeimmille palkintosijoille valmistajien välisissä vertailuissa. Marraskuussa 2017 Valtra T254 Versu -traktori voitti Hannoverin kansainvälisillä Agritechnica-messuilla arvostetut “Tractor of the Year 2018” ja “Best Design 2018” -palkinnot.

Yhdeksän kymmenestä Valtran tehtaalla valmistetusta traktorista lähtee vientiin yli 75 maahan.

“Neste MY:n käyttö tukee Valtran imagoa erinomaisesti. Se vahvistaa Valtran brändiä vastuullisena toimijana ja edelläkävijänä. Neste MY:n myötä asiakkaillemme lähtee uuden traktorin tankissa sataprosenttisesti uusiutuvaa, kiertotalouden periaatteiden mukaisesti jalostettua, tulevaisuuden polttoainetta.”

“Tämä on kiertotalouden ja edelläkävijyyden käyntikortti. Olemme varmoja siitä, että tämä viesti on hyvin mielenkiintoinen kohderyhmillemme, olivatpa he sitten Suomessa, Japanissa tai Brasiliassa”, Lehikoinen päättää.