9 Toukokuu 2023

Nesteen keksijät ehdolla Euroopan vuoden 2023 keksintöpalkinnon saajiksi

Neste Oyj, Uutinen, 9.5.2023

Kuva: Nesteen Annika Malm (vasemmalta), Blanka Toukoniitty, Jukka-Pekka Pasanen, Pia Bergström ja Jukka Myllyoja on nimetty European Inventor Award -palkinnon finalisteiksi. Lähde: European Patent Office

Innovaatiot ovat vauhdittaneet Nesteen kasvua ja ne ovat olleet yksi yhtiön tulevaisuuden menestyksen kulmakivistä. Neste on investoinut vahvasti tutkimukseen ja kehitykseen, ja yhtiön ammattilaisilla on kyky tutkia ja hyödyntää uusia mahdollisuuksia. Tämän ansiosta Neste on tänään uusiutuvien ratkaisujen edelläkävijä ja maailman suurin uusiutuvan lentopolttoaineen, uusiutuvan dieselin sekä polymeeri- ja kemikaaliteollisuuden uusiutuvien raaka-aineratkaisujen tuottaja. 

Nesteen uraauurtava työ innovaation, tutkimuksen ja kehityksen alalla on nyt saanut tunnustusta Euroopan patenttivirastolta (EPO). Ryhmä Nesteen keksijöitä on valittu Eurooppalainen keksintöpalkinto (European Inventor Award) -kilpailun vuoden 2023 finalistien joukkoon. Valinta perustui ryhmän työhön jätteiden ja tähteiden muuntamiseksi korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi. Vuosittainen palkinto myönnetään henkilöille ja tiimeille, jotka ovat keksineet ratkaisuja aikamme suurimpiin haasteisiin. Riippumaton kansainvälinen tuomaristo valitsi finalistit yli 600 ehdokkaan joukosta. Palkinnon saajat julkistetaan 4.7.2023.

Nestettä edustavat seuraavat keksijät: Pia Bergström, Senior Specialist, Feedstock; Annika Malm, Senior Associate; Jukka Myllyoja, R&D Fellow; Jukka-Pekka Pasanen, Senior Associate; ja Blanka Toukoniitty, Technical Support Lead, Feedstock Growth. He ovat olleet mukana innovaatiotyössä ja siihen liittyvissä patentoinneissa, joiden avulla heikkolaatuisia jätteitä ja tähteitä muunnetaan korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi.

“Nesteen tutkijoille ja koko yhtiölle on kunnia saada tunnustusta Euroopan innovaatioyhteisöltä. Arvostamme valtavasti sitä, että Euroopan patenttivirasto on valinnut Nesteen ja sen keksijät European Inventor Award 2023 -kilpailun finalistien joukkoon teollisuuden kategoriassa. Tämä tunnustus korostaa innovoinnin merkitystä ja panostamme yhteiskunnan kehitykseen. Uusiutuvia ratkaisuja ja niihin liittyvää teknologiaa koskevien keksintöjen ansiosta Neste on kehittynyt paikallisesta öljynjalostajasta globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa”, sanoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

Noin 25 prosenttia Nesteen henkilöstöstä työskentelee innovaation, tutkimuksen, tuotekehityksen ja suunnittelun parissa, ja yhtiölle on myönnetty yli 2 000 patenttia. Yksi keskeisimmistä virstanpylväistä on yhtiön kehittämä NEXBTL™-teknologia, jonka avulla voimme muuntaa laajan valikoiman uusiutuvia rasvoja ja öljyjä huippuluokan polttoaineiksi. Tätä menestystarinaa ovat seuranneet monet muut patentit sekä sadat keksijät.

“Immateriaalioikeuksien hallinta on strategisesti integroitu Nesteen tuotekehitykseen ja liiketoimintaan. Tämä auttaa meitä varmistamaan keskeisen teknologiaomaisuutemme hallinnan ja suojaamaan innovaatioitamme. Euroopan patenttiviraston tunnustus on tulosta henkilöstömme innovatiivisuudesta, pitkäjänteisestä työstä ja patenttisalkkumme korkeasta laadusta”, sanoo Roberto Castagno, Nesteen Head of IPR.  

Jatkamme Nesteellä työtä uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden saatavuuden lisäämiseksi ja kehitämme samalla teknologioita, joiden avulla monipuolistamme nykyistä raaka-ainevalikoimaamme. Fossiilisen öljyn korvaaminen uusiutuvilla ja kierrätysraaka-aineilla edistää yhtiön kasvua, vähentää riippuvuutta raakaöljystä ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. 

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Lisätietoja Eurooppalaisesta keksintöpalkinnosta: https://inventoraward.epo.org

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi