23 Maaliskuu 2021

Neste ottaa Apple Payn käyttöön Suomessa ja Baltiassa

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Liikenne

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 23.3.2021 klo 8 

Neste toi maanantaina 22.3.2021 Apple Payn osaksi mobiilisovellustaan, Neste-äppiä. Apple Pay tuli käyttöön Suomessa ja Baltiassa Apple Payn iPhone-puhelimessaan aktivoineille Neste-äpin käyttäjille. 

“Maksamisen helppous on asiakaskokemuksen kannalta yhä keskeisemmässä roolissa tänä päivänä. Sen lisäksi turvallisuus- ja hygieniatekijät ovat erityisesti koronatilanteen aikana kasvattaneet merkitystään. Viime syksyiseen kyselyymme* vastanneista mobiilimaksua käyttävistä jopa 27 % kertoi koronan vaikuttaneen joko merkittävästi tai jonkin verran useammin puhelimen valitsemiseen ensisijaisena maksutapana. Tuomalla Apple Payn osaksi Neste-äppiä, voimme helpottaa autoilijoiden mobiilimaksamista entisestään”, sanoo Nesteen Marketing & Services- liiketoimintayksikön mobiilikehityksestä vastaava päällikkö Dennis Stolt. 

Apple Paylla voi turvallisesti maksaa Neste-äpin kautta kaikilla credit-/debit -korteilla, jotka on lisätty käyttäjän omaan Apple Walletiin. Apple Payn käyttöönotto vaatii Neste-äpin uusimman version päivittämisen tai lataamisen sovelluskaupasta. 

Neste-äpillä jo yli miljoona tankkausta ja autopesua ‒ käyttäjämäärät nelinkertaistuivat viime vuonna 

Mobiilimaksamisen suosio on kasvanut vahvasti Nesteen asiakkaiden keskuudessa. Vuonna 2020 Neste-äpin kokonaiskäyttäjämäärä nelinkertaistui ja nyt äpin kautta on tehty jo yli miljoona maksua. Sovelluksen kautta maksettiin moninkertainen määrä autopesuja verrattuna edellisvuoteen, ja äpillä myös tankattiin jopa kaksinkertainen määrä Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Lisäksi yritystankkaajien mobiilimaksut tuplaantuivat vuoden aikana. 

“Toimme viime vuonna mobiilisovelluksemme Baltiaan. Jo nyt kaikista applikaation käyttäjistä lähes puolet on Viron, Latvian ja Liettuan autoilijoita. Käyttäjäprofiilien perusteella Neste-äppi on lähes yhtä suosittua kaikissa ikäryhmissä. Naisten osuus äpin käyttäjistä nousi vuoden 2020 aikana 20 %:sta 30 %:iin. Suosion kasvu myös yritysasiakkaidemme kesken on ollut vahvaa. Neste-äppi toimii yrityksen virtuaalisena maksukorttina, mikä helpottaa ja nopeuttaa maksamista huomattavasti. Samalla saadaan muovikorttien määrää myös vähenemään”, sanoo Stolt.  

Lue lisää: neste.fi/neste-appi

*) IRO Research Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimus toteutettiin valtakunnallisena kuluttajapaneelina aikavälillä 22.-30.9.2020. Kyselyyn vastasi valtakunnallisesti 1 000 suomalaista kuluttajaa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoa: Dennis Stolt, mobiilikehityksestä vastaava päällikkö, Marketing & Services -liiketoimintayksikkö, Neste. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94% yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: