14 Toukokuu 2019

Savonlinja ja Neste lanseeraavat bussimatkustajille vähäpäästöisen Vihreä Matka -palvelun

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 14.5.2019 klo 7

Bussiyhtiö Savonlinjan asiakkaat voivat toukokuun puolesta välistä lähtien valita käyttöönsä vähäpäästöisemmän matkan. Vihreä Matka -nimellä kulkeva palvelu on normaalin matkalipun päälle maksettava lisämaksu, jonka suuruuden asiakas voi itse päättää.

Savonlinja sitoutuu Vihreä Matka -palvelusta syntyneen summan edestä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään tankkaamalla kalustoonsa 100 %:sti jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta. Sen avulla asiakas voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään keskimäärin 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kaukoliikenteen bussimatkustajille tarjotaan mahdollisuus vaikuttaa matkustamisen kasvihuonekaasupäästöihin matkalipun ostamisen yhteydessä.

"Ilmastonmuutos ei odota ratkaisuja tarvitaan tässä ja nyt. Avainasemassa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan ovat pienet ja suuret innovaatiot, jotka rakentavat kestävämpää huomista. Savonlinjan kanssa yhteistyönä kehitetty Vihreä Matka -palvelu on hyvä esimerkki kumppanuuksien merkityksestä uusien ratkaisujen luomisessa. Olemme hyvin ylpeitä siitä, että voimme nyt yhdessä Savonlinjan kanssa tarjota kuluttajille mahdollisuuden vaikuttaa bussimatkustamisensa hiilijalanjälkeen", sanoo Nesteen myyntijohtaja Tuomas Kulola.

Vähäpäästöisempää matkalippua tarjotaan kaikille Savonlinjan kaukoliikenteen asiakkaille. Vihreä Matka -palvelun voi ostaa normaalin kaukoliikenteen lipun oston yhteydessä mobiilissa Linjalla-sovelluksella sekä Savonlinjan verkkokaupasta. Asiakas voi itse päättää Vihreän Matka -palvelun hinnan. Lisäpalvelun minimiveloitus on yksi euro. Myös tilausliikenteessä asiakkaan on mahdollista valita vähäpäästöisempi tilausajo.

“Olemme saaneet asiakkailtamme palautetta, että he toivovat vaihtoehdoksi ilmasto- ja ympäristöystävällisempiä matkoja. Vihreä Matka on vastaus kuluttajien toiveeseen. Pitkän aikavälin tavoitteemme on, että voisimme ottaa uusiutuvan dieselin käyttöön koko kalustossamme”, kertoo Savonlinjan liiketoimintapäällikkö Harri Leskinen.

Uutuuslipun lisäksi Savonlinja tuplaa asiakkaidensa Vihreä Matka -palveluun käyttämän summan ja tankkaa sillä Neste MY uusiutuvaa dieseliä kalustoonsa.

Neste MY uusiutuva diesel vähentää autoilun päästöjä

Täysin jätteistä ja tähteistä valmistettu Neste MY uusiutuva diesel auttaa autoilijoita vähentämään heidän kasvihuonekaasupäästöjään. Suomessa Neste MY uusiutuvaa dieseliä on ollut saatavilla vuoden 2017 alusta lähtien, ja se vastaa suorituskyvyltään parhaita markkinoilla olevia fossiilisia dieseleitä. Noin joka viides suomalainen valitsee jo Neste MY uusiutuvan dieselin, mikäli sitä on saatavilla paikallisella liikenneasemalla.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä saa tällä hetkellä lähes 50 asemalta ympäri Suomea. Neste MY uusiutuvaa dieseliä voidaan käyttää sellaisenaan, ja se on yhteensopiva kaikkien dieselmoottorien kanssa.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen

Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Tuomas Kulola, myyntijohtaja, Marketing & Services, Neste, puh. 050 458 4481, tuomas.kulola(at)neste.com

Savonlinja Oy, liiketoimintapäällikkö Harri Leskinen puh. 040 162 1171

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: