6 Huhtikuu 2022

Nesteelle saapuu tänään illansuussa yksi viimeisistä jäljellä olevista öljylasteista Venäjältä

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Öljytuotteet

Neste Oyj, Uutinen, 6.4.2022

Me Nesteellä olemme järkyttyneitä Ukrainan sodasta ja tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Ilmoitimme 28.2.2022 korvaavamme suurimman osan venäläisen raakaöljyn hankinnastamme muilla raakaöljylaaduilla. Ryhdyimme välittömiin toimiin päätöksen toteuttamiseksi. 

Emme ole sodan alkamisen jälkeen ostaneet venäläistä raakaöljyä spot-markkinoilta, emmekä tee uusia sopimuksia raakaöljyn tai fossiilisten syöttöaineiden hankinnasta Venäjältä. 

Jäljellä olevat hankintasopimukset päättyvät raakaöljyn osalta heinäkuussa ja muiden syöttöaineiden osalta vuoden loppuun mennessä. Uskomme, että korvaavia raakaöljylaatuja löytyy maailmanmarkkinoilta. 

Huhtikuun alun tilanteessa Neste on voimassa olevien toimitussopimusten ja teknisten mahdollisuuksien puitteissa korvannut noin 85 % Venäjältä ostamastaan raakaöljystä muilla raakaöljylaaduilla. Yksi viimeisistä jäljellä olevista raakaöljylasteista saapuu tänään illansuussa Nesteen Porvoon jalostamolle. 

Toteutamme muutokset jalostamollamme hallitusti, jotta voimme taata jalostamon turvallisen operoinnin ja tuotannon ylläpidon. Nesteellä on keskeinen rooli Suomen energian huoltovarmuuden turvaamisessa.

Neste Oyj

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi