12 Heinäkuu 2022

Neste toimitti American Airlinesille ilmailualan ensimmäisen erän CORSIA-sertifioitua uusiutuvaa lentopolttoainetta

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 12.7.2022 klo 15.30

Kaupalliselle lentoyhtiölle on toimitettu CORSIA-sertifioitu erä uusiutuvaa lentopolttoainetta ensimmäistä kertaa ilmailun historiassa. Maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja Neste toimitti erän Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ -tuotetta American Airlinesille San Franciscon kansainväliselle lentoasemalle. Tällä pilottihankkeella oli tarkoitus myös sertifioida uusiutuva lentopolttoaine CORSIA-kelpoiseksi, jotta lentoyhtiö voi käyttää sitä täyttääkseen CORSIA:n mukaiset päästövelvoitteensa. 

Kansainvälinen lentoliikenteen päästöhyvitysjärjestelmä CORSIA (Carbon Offsetting and Reduction Scheme for International Aviation) on hiilidioksidipäästöjen kompensointi- ja vähennysjärjestelmä, jolla vähennetään kansainvälisten lentojen hiilidioksidipäästöjä ja hillitään ilmailun vaikutuksia ilmastonmuutokseen. Sen on kehittänyt kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ICAO. Ennen tätä toimitusta yksikään lentoyhtiö maailmassa ei ollut vastaanottanut CORSIA-sertifioitua uusiutuvaa lentopolttoainetta.

Neste on tehnyt tiivistä yhteistyötä ilmailualan sidosryhmien kanssa nopeuttaakseen uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä, ja sillä on pitkäaikainen kumppanuussuhde American Airlinesiin, joka on laivaston koolla mitattuna maailman suurin lentoyhtiö. Molemmat yritykset tukevat CORSIA:n päästövähennystavoitteita. CORSIA:n alainen uusiutuvan lentopolttoaineen sertifiointiprosessi on uusi, joten yritykset päättivät käynnistää pilottihankkeen uusiutuvan lentopolttoaine-erän sertifioimiseksi sekä ymmärtääkseen prosessin tuomia haasteita.

”Uusiutuva lentopolttoaine on laajalti tunnustettu avaintekijäksi, kun pyritään saavuttamaan ilmailualan hiilineutraalin kasvun tavoitteet vuodesta 2020 alkaen ja nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä”, sanoo Thorsten Lange, Nesteen Renewable Aviation -liiketoimintayksikön johtaja. “Pystyimme todistamaan CORSIA-sertifioidun uusiutuvan lentopolttoaineen käyttökelpoisuuden pilottihankkeellamme American Airlinesin kanssa. Saimme myös hyödyllisiä tietoja prosessin luomisesta sekä niistä haasteista, jotka on ratkaistava CORSIA:n käyttöönottamisen mahdollistamiseksi.”

”American Airlines tekee ylpeänä yhteistyötä Nesteen kanssa osoittaakseen, miten uusiutuva lentopolttoaine pystyy täyttämään ICAO:n CORSIA:lle asettamat tiukat vastuullisuusstandardit”, sanoo Jill Blickstein, Head of ESG, American Airlines. ”Yhteistyömme myös osoittaa American Airlinesin asiakkaille, että uusiutuva lentopolttoaine pystyy täyttämään nämä korkeat standardit.”

CORSIA:n vastuullisuuskriteerien noudattaminen vaatii riippumattoman todentamisen ICAO:n hyväksymien sertifiointijärjestelmien perusteella. Neste päätti tavoitella kansainvälisen ISCC-järjestelmän (International Sustainability and Carbon Certification) sertifiointia.

”Yhteistyö American Airlinesin, ISCC:n ja kaikkien muiden mukana olleiden tahojen kanssa oli ehdottoman tärkeää tämän merkkipaalun saavuttamiseksi”, Thorsten Lange jatkaa. ”Kerromme kokemuksistamme ICAO:n tulevassa ympäristöraportissa. Loppujen lopuksihan yhteistyötä tarvitaan kaikkien ilmailualan sidosryhmien kanssa, jotta päästövähennykset voidaan saavuttaa.”

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on jo saatavilla oleva ratkaisu, joka voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna. Nesteen tuottama uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista, sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä. Sitä voidaan käyttää niin sanottuna drop-in-polttoaineena nykyisissä moottoreissa ja lentoasemien polttoaineiden jakelujärjestelmissä ilman niihin tehtäviä lisäinvestointeja.

*) Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA).

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Neste: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

American Airlines: Please contact American Airlines Media Relations team via email at mediarelations@aa.com

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi 

About American Airlines Group

To Care for People on Life’s Journey®. Shares of American Airlines Group Inc. trade on Nasdaq under the ticker symbol AAL and the company’s stock is included in the S&P 500. Learn more about what’s happening at American by visiting news.aa.com and connect with American on Twitter @AmericanAir and at Facebook.com/AmericanAirlines.