20 Tammikuu 2020

Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta saatavilla Zurichin lentoasemalta maailman talousfoorumin 2020 aikana

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 20.1.2020 klo 17

Maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen valmistaja Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta (Sustainable Aviation Fuel, SAF) Zurichin lentoasemalle Sveitsin Davosissa järjestettävän vuoden 2020 maailman talousfoorumin aikana. Tämä on ensimmäinen kerta, kun vastuullista lentopolttoainetta on saatavilla Sveitsissä.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine™ -tuotteella on jopa 80 % pienempi hiilijalanjälki verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Nesteen, Jet Aviationin ja Zurichin lentoaseman tiiviin yhteistyön ansiosta tätä vastuullista lentopolttoainetta sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen, ja sitä on saatavilla Zurichista lähteville liikelentokoneille Davosin maailmantalousforumin aikana.

”Jet Aviation on sitoutunut investoimaan ratkaisuihin, jotka tarjoavat liikelentojen omistajille ja toimijoille mahdollisuuden edistää vastuullista ilmailua. Tulevaisuuden näkökulmasta nämä pilottihankkeet tarjoavat arvostetuille, Zurichiin maailman talousfoorumiin lentäville kansainvälisen tason johtajille toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, joiden puitteissa tehdä yhteistyötä. Tämä on tärkeä virstanpylväs Jet Aviationille ilmailualan vastuullisuustavoitteiden tukemisessa”, sanoo Jet Aviationin toimitusjohtaja David Paddock.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta on nyt saatavilla  ensimmäistä kertaa Zurichin lentoasemalla. Ilmailuala on asettanut selkeät tavoitteet kestävämmästä tulevaisuudesta. Kun kansainväliset johtajat kokoontuvat maailman talousfoorumiin, olemme ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Jet Aviationin ja Zurichin lentoaseman kanssa ja tarjota tapahtuman vieraille vastuullista lentopolttoainettamme. Sen avulla voidaan tehokkaasti vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Jatkamme yhteistyökumppaneidemme kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta voimme auttaa ilmailualaa saavuttamaan kunnianhimoiset päästövähennystavoitteensa”, sanoo Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnasta vastaava johtaja Thorsten Lange.

Lentoliikenne on avainasemassa maailmantalouden mahdollistajana, yhdistäen ihmisiä ja yrityksiä ympäri maailman. Ilmailualan osuus on noin 2-3 % globaaleista ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä, ja samaan aikaan lentoliikenne kasvaa. Ilmailualan kunnianhimoisena tavoitteena on vähentää lentoliikenteen päästöjä siten, että vuodesta 2020 lähtien kasvu on hiilineutraalia. Vuoteen 2050 mennessä lentoliikenteen hiilidioksidin nettopäästöjä on määrä vähentää 50 %. Vastuullisia lentopolttoaineita pidetään tärkeänä osana ratkaisua.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine perustuu Nesteen kehittämään NEXBTL-teknologiaan, ja se on valmistettu 100 %:sti uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Tuote on täysin yhteensopiva nykyisen suihkumoottoriteknologian ja polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa, kun sitä sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Yhdysvalloissa ja Euroopassa Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Käynnissä olevan tuotannon laajentamisen ansiosta yhtiön uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti on vuoteen 2022 mennessä yli miljoona tonnia vuodessa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Vt. viestintäjohtaja

Lisätietoja: Thorsten Lange, Renewable Aviation -liiketoiminnasta vastaava johtaja. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00)

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: