19 Tammikuu 2022

Neste mukana Corporate Knightsin 2022 Global 100 -indeksissä 16. kertaa peräkkäin

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Vastuullisuus

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 19.1.2022 klo 07:15

Neste on mukana Corporate Knightsin maailman vastuullisimpien yritysten 2022 Global 100 -indeksissä 16. kertaa peräkkäin. Mikään muu energiayhtiö ei ole päässyt indeksiin yhtä monta kertaa peräkkäin. Vuonna 2022 Neste sijoittui indeksissä 24. sijalle ja toimialansa ensimmäiseksi.

Vuoden 2022 indeksiä varten Corporate Knights otti käyttöön uuden metodologian puhtaan talouden mittaamisessa, mikä muutti Nesteen sijoitusta edellisvuosista. Corporate Knights luokittelee puhtaan liikevaihdon ja puhtaat investoinnit oman taksonomiansa mukaisesti. Uusi menetelmä painottaa yhtä paljon puhtaan liikevaihdon ja puhtaiden investointien absoluuttista osuutta ja suoritusta suhteessa verrokkiyrityksiin. Aiemmin pisteet perustuivat yritysten suoritukseen suhteessa verrokkiyrityksiin.

Corporate Knights arvioi 6 914 yritystä suhteessa verrokkiyrityksiin toimialalla maailmanlaajuisesti, ja Neste oli yksi sadan parhaan joukkoon päässeistä yrityksistä. Neste arvioitiin jalostuksen, petrokemian ja orgaanisten peruskemikaalien verrokkiryhmässä, johon kuului 160 yritystä. Neste oli toimialansa paras.

”Olemme ylpeitä ollessamme jälleen mukana indeksissä, sillä se on tunnustus Nesteen vastuullisuustyöstä ja -saavutuksista. Vuonna 2021 edistyimme merkittävästi strategisessa muutoksessamme, jonka tavoitteena on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Asetamme edelleen korkeat standardit vastuullisuudelle, ja vuonna 2021 olemme myös laajentaneet vastuullisuusvisiotamme, laajentaneet ilmastositoumuksemme kattamaan Scope 3 -päästöt sekä asettaneet kunnianhimoisen tavoitteen tehdä Porvoosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Indeksiin pääseminen käy vuosi vuodelta vaativammaksi yritysten vahvistaessa vastuullisuusagendaansa varmistaakseen vastuullisen toimintansa tulevaisuudessa. Tämän pitäisi kannustaa kaikkia yrityksiä asettamaan riman korkealle ja työskentelemään entistä kovemmin vastuullisuustavoitteidensa saavuttamiseksi”, sanoo Nesteen vastuullisuus- ja yhteiskuntakuntasuhdejohtaja Minna Aila.

Global 100 -indeksi on vuosittainen yritysten vastuullisuutta mittaava luokitus, jonka laatii riippumaton konsulttiyritys Corporate Knights. Luokitus perustuu 23 vastuullisuusmittarin arviointiin. Nämä liittyvät mm. ympäristötehokkuuteen, resurssienhallintaan, henkilöstöjohtamiseen, talousjohtamiseen, puhtaisiin investointeihin ja puhtaaseen liikevaihtoon sekä toimittajien vastuullisuuteen.

Neste tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä vastuullisiksi raaka-aineiksi muovi- ja kemianteollisuudelle. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi