14 Huhtikuu 2020

Neste mukana kestävää elvytystä ajavassa European Alliance for a Green Recovery -aloitteessa

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Vastuullisuus

Neste Oyj, Uutinen, 14.4.2020

Neste on liittynyt kansainväliseen poliittisista päätöksentekijöistä, yrityksistä, kansalaisjärjestöistä ja muista sidosryhmistä koostuvaan European Alliance for a Green Recovery -aloitteeseen. Se peräänkuuluttaa koronaviruskriisin jälkeistä kestävän elvytyksen ohjelmaa, jossa ilmastonmuutoksen vastainen taistelu kuuluu nopean taloudellisen ja yhteiskunnallisen elpymisen ytimeen Euroopassa.

Investoinnit tulisi kohdistaa niin, että ne nopeuttavat ilmastoneutraaliin talouteen siirtymistä, suojelevat luonnon monimuotoisuutta ja muuttavat elintarviketeollisuuden järjestelmiä. 

“Koronaviruspandemialla on vakavia vaikutuksia ihmisten terveyteen ja talouteen. Sitä vastaan on tärkeää taistella, mutta meidän tulee myös jo miettiä kriisin jälkeistä maailmaa ja jälleenrakennusta. Käsillä on ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa kestävää ja vastuullista taloutta ja yhteiskuntaa. Nyt on aika suunnitella tuota visiota”, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo.

“Muutos perustuu aina yhteistyölle. Olemme ylpeitä ollessamme osa 180 Euroopan parlamentin jäsenen, ministerin, yrityksen ja muiden ryhmittymää, tekemässä yhdessä töitä talouden elpymiseksi vihreiden arvojen pohjalta. Yhdessä voimme luoda vahvemman ja kestävämmän tulevaisuuden”, Vanacker jatkaa.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: