17 Toukokuu 2023

Nesteen vuoden 2022 vihreän rahoituksen raportti on julkaistu

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 17.5.2023 klo 18

Neste on julkaissut tänään vuoden 2022 vihreän rahoituksen raporttinsa (Green Finance Report). Raportti, joka kattaa vihreän rahoituksen toiminnot vuonna 2022, osoittaa sitoutumisemme ilmastonmuutoksen torjumiseen ja kiertotalouden vauhdittamiseen.

Kesäkuussa 2022 Neste kasvatti vihreää velkasalkkuaan 1 miljardiin euroon kolmivuotisella 500 miljoonan euron vihreällä lainalla, jossa on kaksi yhden vuoden lisäoptiota. Laina tukee strategiaamme kasvaa uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa, mikä on avaintekijä ilmastotavoitteidemme saavuttamisessa. 

Vihreä laina on kokonaan allokoitu uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetti-investointeihin yhdessä vuonna 2021 Nesteen liikkeelle laskeman 500 miljoonan euron suuruisen seitsenvuotisen vihreän joukkovelkakirjalainan allokoimattoman osuuden kanssa. Investointihankkeita ovat:

  • Singaporen laajennusprojekti: Uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin kasvattaminen Singaporen jalostamolla
  • Rotterdamin laajennusprojekti: Uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin kasvattaminen Rotterdamin jalostamolla
  • Martinezin uusiutuvien polttoaineiden hanke: 50/50-yhteistoiminto Marathon Petroleumin kanssa uusiutuvan dieselin tuottamiseksi Marathonin Martinezissa Kaliforniassa sijaitsevan jalostamon konversioprojektin valmistuttua.

“Nesteellä on laaja uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen investointiportfolio, jota tarvitaan globaalien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Vuoden 2022 vihreä rahoitus on osoitus sijoittajien kiinnostuksesta tukea tätä siirtymää tarjoamalla vahva rahoituspohja kyseisille projekteille”, sanoo Nesteen rahoitusjohtaja Katariina Perkkiö. 

Nesteen vihreän rahoituksen raportti 2022 ja vihreän rahoituksen viitekehys löytyvät verkkosivuiltamme englanniksi.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: 
Vihreän rahoituksen viitekehys, the Second Opinion ja vihreän rahoituksen Q&A sekä riippumattoman arvioijan tarkastus löytyvät englanninkielisinä osoitteesta: https://www.neste.com/investors/credit/green-finance

Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: