Vastuullisuus
17.01.2021

Turvallisen rakennustoiminnan varmistaminen Singaporen laajennusprojektissa poikkeuksellisina aikoina

Samoin kuin muut Singaporen rakennushankkeet, Nesteen Singaporen jalostamon laajennusprojektin rakentaminen keskeytettiin Singaporen lockdown-kaudella huhtikuusta kesäkuun alkuun. Lockdown-kausi tunnetaan paikallisesti nimellä Circuit Breaker (CB). Onneksi COVID-19-tilanne on parantunut merkittävästi Singaporessa ja Neste pystyi jatkamaan rakentamista ​​pian CB:n jälkeen.

Turvallisuus on meille erittäin tärkeää, ja se on yksi päivittäisen toimintamme peruspilareista. Tämän vuoksi, kaikkien Nesteen Singaporen laajennusprojektissa työskentelevien, mukaan lukien Nesteen työntekijät, hankkijat ja alihankkijat, turvallisuuden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi on otettu käyttöön useita toimenpiteitä paikallisten neuvojen sisällä ja ulkopuolella.

Turvamerkit ja turvallisuuskäytännöt

Kuva: Turvamerkit ja turvallisuuskäytännöt

Suojellaksemme kaikkia laajennusprojektin edustajia COVID-19-tartunnoilta olemme perustaneet omistautuneen kokopäiväisen tiimin, jonka päävastuulla on varmistaa, että kaikki viranomaismääräykset asumiseen, kuljetukseen ja työmaalle on täytetty.

Paikallisten neuvojen perusteella olemme ottaneet käyttöön perusjärjestelyjä tartuntariskin minimoimiseksi työmaalla. Tähän sisältyy muun muassa saniteettitilojen asettaminen kaikkien työntekijöiden saataville paikan päällä, kasvomaskien käyttäminen alueella, lämpötilan mittaaminen kaikilta työntekijöiltä kahdesti päivässä sekä työntekijöiden jakaminen pienempiin ryhmiin, jotta työskentely eri vyöhykkeissä porrastettuina aikoina onnistuu.

Näiden toimenpiteiden lisäksi olemme ottaneet käyttöömme lisäjärjestelyjä varmistaaksemme Nesteen laajennusprojektin parissa työskentelevien turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Työmaalla on esimerkiksi paikalla lääkäri ja ensihoitaja, jotka pystyvät tarjoamaan henkilökunnalle oikea-aikaista lääketieteellistä hoitoa. Lääkäri ja ensihoitaja pystyvät muun muassa testamaan epäiltyjä COVID-19-tartuntatapauksia ja tukea paikallisia viranomaisia ​​kontaktien jäljittämisessä paikalla vahvistettujen tapausten yhteydessä .

Työntekijät nauttivat ilmaisesta lounaasta miljoonan turvallisen työtunnin saavuttamisen takia

Kuva: Työntekijät nauttivat ilmaisesta lounaasta miljoonan turvallisen työtunnin saavuttamisen takia

Vuoden 2018 lopussa Neste teki lopullisen investointipäätöksen uusiutuvien tuotteiden lisäkapasiteetista Singaporessa. 1,5 miljardin euron investointi lisää Nesteen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteettia jopa 1,3 miljoonalla tonnilla vuodessa ja antaa Nesteelle vaihtoehtoja valita eri tuoteratkaisujen välillä koko tuotantojärjestelmässä. Singaporen laajennusprojekti aloittaa toimintansa vuonna 2023. Lisätietoja hankkeesta löytyy täältä (englanniksi).