Kumppanuudet
9.04.2021

Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen Oy: Uusiutuvien polttoaineiden käyttö on investointi kilpailukykyyn

 

Ympäristöasiat ovat maanrakennus- ja infraprojekteissa vuosi vuodelta nousseet merkittävämpään rooliin. Muutos on ohjannut myös Etelä-Suomessa toimivan perheyrityksen Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen Oy:n valintoja.
 
- Urakoiden tilausvaiheessa on edellytetty valveutuneisuutta ympäristön suhteen jo jonkin aikaa. Tilaajat vaativat vähemmän ilmastoa kuormittavia koneita ja ajoneuvoja sekä työmenetelmiä. Pyrimme tästäkin syystä pitämään kalustomme paitsi tehokkaimmalla myös päästöjen kannalta vähiten kuormittavalla tasolla, kertoo yrityksen henkilöstöpäällikkö Roope Vihanto.
 
Kuljetus- ja maanrakennuspalvelut sekä kunnossapidolliset työt muodostavat yrityksen tukijalan. Kuljetuspalveluihin kuuluvat muun muassa vaihtolavat, nosturiautot, maansiirtoautot sekä kappaletavarakuljetukset. Maanrakennuksessa yritys toteuttaa mm. rakennus- sekä purkutöitä, salaojaurakointia ja lumitöitä, ja on erikoistunut kokonaisvaltaisiin infra- ja pohjarakentamisen urakoihin. Kunnossapidon puolella huolehditaan ympärivuotisesti tieverkoston kunnon ylläpidosta ja korjausrakentamisesta.
 
- Olemme tällä hetkellä mukana muun muassa Raide-Jokerin infravaiheessa sekä Helsingin keskustan kasin katutyöt -rakennusprojektissa, Vihanto mainitsee.
 

Tavoitteena vähentää ilmastopäästöjä vuosittain
 

Vuonna 2020 P. Salonen päivitti ympäristöjärjestelmänsä ISO 14001 -ympäristösertifikaatiin. Vihannon mukaan sertifikaatti on ohjannut katsomaan totuttuja toimintatapoja uudella silmällä, minkä myötä esimerkiksi raskaan kaluston tyhjäkäyntiajat otettiin suurennuslasin alle. Tyhjäkäynnin vähentäminen säästää vuosittain tuhansia litroja polttoainetta ja ilmastopäästöjä.
 
- Ympäristösertifikaatin hankkimisen jälkeen tavoitteenamme on vähentää toiminnastamme syntyviä ilmastopäästöjä viisi prosenttia joka vuosi.

Alkuvuodesta 2021 P. Salonen Oy teki päätöksen siirtyä käyttämään Neste MY uusiutuvaa polttoöljyä maansiirtokalustossaan, samalla kun kuljetuskalustossa siirryttiin Neste MY uusiutuvaan dieseliin. Tavoitteena on jatkuvasti lisätä uusiutuvien osuutta polttoaineen kulutuksesta. Sekä uusiutuva polttoöljy että uusiutuva diesel valmistetaan 100 %:sti jätteistä ja tähteistä, minkä vuoksi molemmat polttoaineet vähentävät yrityksen omia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %* verrattuna fossiiliseen polttoaineen käyttöön. 

Nesteen uusiutuvat polttoaineet parantavat asemaamme kilpailutuksissa, joissa edellytetään vähäpäästöistä kalustoa. Nesteen uusiutuvan dieselin laaja jakeluverkosto myös puolsi päätöstämme. 

Pienempien kasvihuonekaasupäästöjen lisäksi Neste MY uusiutuva polttoöljy on premium-luokan polttoaine. Sen lämpöarvo on tavanomaista dieseliä korkeampi ja se palaa moottorissa puhtaammin, mikä kuormittaa vähemmän sekä ilmastoa että moottoria.
 

 

Nopea keino pienentää merkittävästi liikenteen hiilijalanjälkeä on Neste MY uusiutuva diesel.

Päästöraportoinnin avulla seuraat yrityksesi polttoaineen kulutusta sekä kuinka paljon vähennät kasvihuonekaasupäästöjä. 

Tutustu palveluun »