Kumppanuudet
7.02.2022

Miele pienentää kuljetuksien hiilijalanjälkeä ensimmäisenä kodinkonevalmistajana Suomessa Neste MY Uusiutuvalla Dieselillä

Vuodesta toiseen Miele lukeutuu arvostetuimpien kodinkonebrändien joukkoon Suomessa. “Mielen brändi perustuu yhteen sanaan, ja se on laatu. Siitä Miele tunnetaan”, sanoo Miele Oy:n toimitusjohtaja Esa Silver.
 
Mielen tuotekehityksessä varmistetaan testeillä, että tuotteet kestävät käytössä jopa 20 vuotta. Myös varaosien saatavuus on taattu 15 vuoden ajan. Mielellä laatu ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä.
 “Vastuullisuus ei Mielellä kuitenkaan perustu ainoastaan tuotteiden laatuun. Myös tuotteiden arvoketjussa tapahtuu paljon hyviä toimenpiteitä, joilla päästöjä vähennetään.” 
 
Helmikuussa 2022 Miele ottaa käyttöön uusiutuvan dieselin kaikissa Suomen tieliikenteen toimituksissa yhteistyössä DB Schenkerin ja Nesteen kanssa. DB Schenker on vastannut Mielen kuljetuksista pitkäaikaisena kumppanina ja tukee Mielen tavoitteita vähäpäästöisellä ratkaisulla. Suomessa myytävä Neste MY Uusiutuva Diesel valmistetaan 100 % jätteistä ja tähteistä. Tuote pienentää toimituksien hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. 
 
Miele on ensimmäinen kodinkonevalmistaja, joka siirtyy Suomessa täysin uusiutuvaan polttoaineeseen logistiikkaketjussaan. Uusiutuvalla dieselillä pienennetään jatkossa kuluttajapakettien jakelun, yritysasiakkaiden sekä rakennustyömaiden jakelun hiilijalanjälkeä. “Kun avasin keskustelua vähäpäästöisistä kuljetuksista, DB Schenkerillä oli tarjota saman tien toimiva ratkaisu”, Silver kehuu.
 

“Neste MY Uusiutuvan Dieselin hyvä puoli on, että sen voi ottaa välittömästi käyttöön olemassa olevassa kalustossa”, Schenker Oy:n toimitusjohtaja Petteri Nurmi kommentoi.
 

DB Schenker käyttää runkolinjakuljetuksissaan yhteispainoltaan jopa 76-tonnisia, suuren kuormakapasiteetin HCT-yhdistelmäajoneuvoja. “Tällaista massaa ei juuri muulla kuin dieselmoottorilla toistaiseksi vedetä.Suureen kuormakapasiteettiin mahtuu myös muiden kuin Mielen toimituksia. “Tankkaamme kuljetuksiin Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä täsmällisesti Mielen toimitusmäärien edellyttämän polttoainetarpeen verran. Näin Miele pienentää oman jakelunsa kasvihuonekaasupäästöjä keskimäärin 90 prosenttia”, Nurmi sanoo.

 

Tulokset

 
Nurmi arvioi vähäpäästöisten kuljetusten volyymien kasvavan DB Schenkerillä.  “Tänä päivänä vastuullisuuskeskustelu on hyvin laajaa asiakkaidemme kanssa. Asiakkaat näkevät vähähiiliset kuljetukset investointina.” 
Vähäpäästöisten palveluiden kehittäminen istuu myös konsernin omaan strategiaan. DB Schenkerin konserninlaajuinen tavoite on hiilineutraali toiminta vuoteen 2040 mennessä.  “Neste MY:n käyttö sopii brändiimme ja tukee ilmastostrategiaamme.”
 
“Meistä on hienoa jatkaa pitkäaikaista kumppanuutta DB Schenkerin ja Mielen kanssa, ja tukea uusia toimialoja siirtymään uusiutuviin ratkaisuihin”, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnan Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström kommentoi. Mielelle uusiutuvaan dieseliin siirtyminen merkitsee pelinavausta kokonaan uudelle vastuullisuuden alueelle. 
 
“Ennen Neste MY:tä Mielen vastuullisuustoimet eivät samassa mitassa ole ulottuneet jakeluun. On hienoa, että voimme pienentää toimitusten hiilijalanjälkeä kerralla keskimäärin 90 prosenttia. Neste MY korvaa puuttuvan lenkin Mielen vastuullisuusketjussa”, Silver sanoo. “Mielen vastuullisuusraportti on 150-sivuinen. Haasteena on, kuinka se löytää lukijansa, kuinka viesti menee perille asti. Raportoinnin lisäksi tarvitaan käsin kosketeltavia ja helposti ymmärrettäviä tekoja vastuullisuuden puolesta. Meille uusiutuvaan dieseliin siirtyminen on sellainen.”
 
Silver näkee Neste MY:n paitsi konkreettisena vastuullisuustekona myös vauhdittajana Mielen myynnille ja markkinoinnille. “On selvää, että kuluttajat arvostavat uusia avauksia kestävän kehityksen puolesta. Tärkeää on myös kertoa yhteistyön vaikutuksista. Koulutamme koko myyntihenkilöstömme ja asiakaspalvelumme kertomaan Mielen tuotteiden vastuullisuudesta - ja nyt myös vähähiilisestä toimitusketjusta.”
 

3 haastetta, jotka Miele ja DB Schenker halusivat ratkaista

 
1. Kuinka siirtyä vähäpäästöisiin kuljetuksiin mahdollisimman nopeasti?

Miele siirtyi käyttämään Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä kaikissa Suomessa ajettavissa toimituksissaan. DB Schenkerin operoimien vähäpäästöisten kuljetusten avulla Miele pienentää toimitustensa hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 prosenttia verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön.

 
2. Kuinka käyttää Neste MY:tä HCT-kuljetuksissa, joissa on useamman asiakkaan lähetyksiä?

DB Schenker käyttää runkolinjoillaan suuren kapasiteetin HCT-yhdistelmäajoneuvoja, joiden yhteismassa voi olla jopa 76 tonnia. Näissä kuljetuksissa liikkuu myös muiden asiakkaiden lähetyksiä. Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä tankataan ajoneuvoihin Mielen lähetysten käyttämän polttoainetarpeen verran.

 
3. Kuinka Miele vie vastuullisuuden viestin asiakkaalle asti?

Miele kouluttaa myyntihenkilöstön ja asiakaspalvelumme kertomaan Mielen tuotteiden vastuullisuudesta. Koulutuksen sisältöön kuuluu myös vähähiilinen toimitusketju.
 
 

“Tarvitaan käsin kosketeltavia ja helposti ymmärrettäviä tekoja vastuullisuuden puolesta. Meille Neste MY on sellainen.” Esa Silver, toimitusjohtaja, Miele Oy.  ​

 

*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

Haluatko pienentää yhdessä yrityksesi hiilijalanjälkeä? 

Vastuullisuudessa kumppanuuksilla saadaan rakennettua merkittävää vaikutusta. Autamme pienentämään hiilijalanjälkeäsi, raportoimaan vaikutuksista ja kertomaan siitä mitattavalla markkinointiviestinnällä.

Ota yhteyttä