Kumppanuudet
27.01.2020

Niemi: Suomen puhtain muutto

Muuttojen kotimainen markkinajohtaja Niemi Palvelut on ottanut Neste MY uusiutuvan dieselin tehokäyttöön ja leikkaa näin muuttojen sekä logistiikan kasvihuonekaasupäästöjään riuskalla kädellä.

Suomalaiset muuttavat uuteen osoitteeseen joka seitsemäs vuosi*. Monille muutto merkitsee tuhansien yksityiskohtien hallintaa ja organisointia: yksittäinen kotitalous käsittää keskimäärin 10 000 esinettä. Kun koti vaihtuu toiseen, kysymys on elämänmuutoksesta — prosessista, jonka läpiviemiseen yhä useampi ottaa ammattilaisen avuksi. 

“Tutkimusten mukaan muuttaminen on ihmisen elämässä kolmanneksi stressaavin asia heti läheisen menettämisen ja avioeron jälkeen. Siksi muuttojen tekeminen ei ole pelkkää tavaroiden siirtelyä, vaan luottamustyötä. Tästäkin syystä meillä on aina menty asiakas edellä”, Niemi Palvelut Oy:n johtaja Juha Niemi tiivistää.

Niemellä yksityiskohdat ja kokonaisuus pysyvät näpeissä: Niemen asiakkaista 98,1 % on valmis suosittelemaan palvelua. Niemen menestysresepti vuosikymmenten aikana on ollut jatkuvasti kehittää uutta ja näyttää alalla rohkeasti suuntaa. Siten Niemi tarjoaa muutakin kuin perinteisiä muuttoja: Yrityksen palettiin kuuluu muun muassa logistiikkapalveluita ja tapahtumapalveluita. Myös kierrätys on Niemen nopeimmin kasvava uusi liiketoiminta-alue.

“Jos olisimme pitäytyneet pelkästään muutoissa, emme olisi yrityksenä lähimainkaan tässä kokoluokassa. Olemme nähneet, että vastuullisuus on yhä tärkeämpi arvo asiakkaillemme. Tästä Niemi on löytänyt uusia kasvu-uria.”
Juha Niemi, Asiakkuusjohtaja

Logistiikka vastuullisuuden ytimessä

Olipa kyse muutoista, kierrätyksestä tai muista Niemen tarjoamista palveluista, yrityksen toiminnan ytimessä on aina ollut toimiva ja tehokas ajokalusto. Tänä päivänä Niemen kalusto käsittää 141 ajoneuvoa.

“Markkinajohtajana haluamme näyttää suuntaa myös logistiikan päästöjen osalta. Tavoitteenamme on pudottaa sekä fossiilisten polttoaineiden käyttö että pienhiukkaspäästöt nollaan.”

Vuonna 2016 Niemi otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön biokaasulla toimivat muuttoajoneuvot, ja tänä päivänä 20 % kalustosta kulkee biokaasulla. Elokuussa 2019 Niemen vastuullisuusstrategia sai jatkoa, kun loput 80 % kalustosta siirtyi käyttämään 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste MY uusiutuvaa dieseliä.