Kumppanuudet
24.11.2020

Scandic Trans: Kuljetuksien päästövaikutusten raportointi jopa lavatarkkuudella yhteisellä päästöraportoinnilla

Suomessa, Pohjoismaissa ja Manner-Euroopassa toimiva Scandic Trans työllistää 30 liikennöitsijää ja operoi 90 ajoneuvon kalustolla. Vahvan aseman läntisillä reiteillä saavuttaneen Scandic Transin kilpailuvaltteja ovat muun muassa toimitukset Tukholmaan vuorokaudessa takaava Express-palvelu sekä vaativan rahdin kuten elintarvikkeiden kuljetukset. Luotettavuuden lisäksi Scandic Transin toimitusjohtaja Mikael Löfqvist näkee Scandic Transin kilpailueduksi herkkyyden kuunnella asiakkaiden toiveita. 

“Asiakkaillemme on tärkeää, että heidän toimintansa koko arvoketjussa on vastuullisella ja kestävällä pohjalla, kuljetuksia myöten.”

Miten Scandic Trans pienentää asiakkaidensa kuljetusten hiilijalanjälkeä?       

Keväällä 2020 Scandic Trans otti asiakkaiden lukuisten asiakaskyselyiden tuloksena käyttöön uusiutuvan dieselin osalla reiteistään. Suomessa myytävä Neste MY uusiutuva diesel valmistetaan jätteistä ja tähteistä ja sen avulla Scandic Trans pienentää kuljetuksien hiilijalanjälkeä jopa 90 % verrattuna fossiiliseen dieseliin. Uusiutuvan dieselin vuosittainen kasvihuonekaasupäästövähennysten laskenta perustuu Euroopan unionin uusiutuvan energia direktiivin (RED) vaatimuksiin.

“Haluamme pienentää todellisilla keinoilla asiakkaidemme toimitusten hiilijalanjälkeä. Samalla meille on tärkeää että voimme osoittaa asiakkaidemme saavuttamat päästövähennykset mahdollisimman konkreettisesti ja tarkasti.”

Scandic Transin loppuasiakkailden suunnalta tulevan paineen ansiosta yhä useampi Scandic Transin asiakkaista valitsee vähäpäästöisemmät kuljetukset. Hän arvioi, että vuoden 2021 aikana kaikki Scandic Transin kuljetukset siirtyvät uusiutuvaan dieseliin.  

 

Kiinnostuitko? Lue lisää kumppanuudesta »

 

Yhteisellä palvelukehityksellä päästövähennyksien todellinen vaikutus       

Neste on kehittänyt yhdessä asiakkaidensa kanssa päästöraportointia, joka laskee uusiutuvan dieselin käytöstä syntyvät kasvihuonekaasupäästövähennykset verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Raportointipalvelu sisältää sekä uusiutuvan polttoaineen kulutustiedot että päästötiedot. Tätä raportointialustaa Neste ja Scandic Trans ovat kehittäneet pidemmälle yhteistyössä. Yhteinen raportointi yhdistää päästövähennys- ja kulutusdatan Scandic Transin omaan asiakasdataan. Näin Scandic Trans voi toimittaa asiakkailleen tarkat tiedot heidän käyttämiensä kuljetusten ilmastovaikutuksista.

“Tarjoamallamme raportoinnilla asiakkaamme saavat luotettavasti faktaa hiilijalanjäljestään, jota he vastaavasti voivat käyttää oman toimintansa raportoinnissa ja suunnittelussa. Tämä on ollut sen verran ainutlaatuinen ja uusi palvelu, että ulkopuolisetkin ovat ottaneet yhteyttä ja kyselleet, että kuinka me sen yhdessä teemme”, Löfqvist kertoo. 

Päästöraportointi voidaan kohdistaa yksittäisiin lähetyksiin ja jopa lavoihin.  

“Scandic Transia käyttämällä asiakkaamme voivat olla varmoja, että kuljetukset hoituvat vähäpäästöisesti ja selkeästi osoitettavalla tavalla. Tämä on meille selkeä kilpailuetu verrattuna suurempiin ja hitaammin reagoiviin toimijoihin.” 

Scandic Transin ja Nesteen kumppanuuteen kuuluu yhteisen palvelukehityksen lisäksi myös yhteisen vastuullisuusviestinnän toteuttamista.

“Nesteen aktiivisuudella on ollut iso merkitys uuden palvelun lanseerauksessa ja tärkeiden viestien eteenpäin viemisessä. Olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä ja vieneet ajatuksia eteenpäin.”

Nopea keino pienentää merkittävästi liikenteen hiilijalanjälkeä on Neste MY Uusiutuva Diesel.

Päästöraportoinnin avulla seuraat yrityksesi polttoaineen kulutusta sekä kuinka paljon vähennät kasvihuonekaasupäästöjä. 

Tutustu palveluun »