17 syyskuu 2019

Neste 13. peräkkäisen kerran Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä (DJSI) johtavien toimijoiden joukossa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 17.9.2019 klo 8

Neste on 13. peräkkäisen kerran valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin (DJSI). Yhtiö on jälleen kerran maailman vastuullisimpien yritysten joukossa DJSI World- ja DJSI Europe -indekseissä.

Neste sai vastuullisuudestaan toimialan parhaat pisteet olennaisuuden arvioinnista, inhimillisen pääoman kehityksestä ja vesiriskien hallinnasta, mikä mahdollisti yhtiön valinnan parhaiden joukkoon. 

“Olemme ylpeitä, että olemme Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä. Tämä osoittaa pitkän aikavälin työtämme ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja sitoutumistamme auttamaan asiakkaitamme kasvihuonekaasujen vähentämisessä. 13 vuoden yhtäkestoinen mukanaolo listalla osoittaa, että olemme jatkuvasti parantaneet vastuullisuussuoritustamme myös muilla alueilla. Haluamme kehittyä jatkossakin: jatkamme työtä oman ja asiakkaidemme hiilijalanjäljen pienentämiseksi”, sanoo Nesteen vastuullisuus-, yhteiskuntasuhde-, viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja Simo Honkanen.  

Yritykset valitaan Dow Jonesin vastuullisuusindekseihin perusteellisen arvioinnin tuloksena. Tässä arvioinnissa keskitytään pitkän aikavälin suoritusta kuvaaviin indikaattoreihin, jotka kattavat niin taloudellisia, ympäristö- kuin sosiaalisiakin mittareita. Näiden lisäksi yritysten suorituksia peilataan myös yleisiin vastuullisuustrendeihin. Tämän vuoden arviointi perustui vuoden 2018 suorituksiin. Vain omien alojensa johtavat yritykset valitaan vuosittain indekseihin.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Lisätietoa: Nesteen mediapuhelin puh. 050 458 5076 tai media(at)neste.com arkisin klo 8.30–16.30.

Lue lisää:

Vastuullisuus Nesteellä
Neste vastuullisuusarvioinneissa
Neste maailman kolmanneksi vastuullisin yritys
Nesteen vastuullisuusraportti 2018

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: