22 Tammikuu 2019

Neste kolmas maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalla

Neste Oyj lehdistötiedote 22. tammikuuta 2019 kello 7:15 (EET)

Neste on sijoittunut kolmanneksi Corporate Knightsin vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalla. Tämä on toinen kerta, kun Neste sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Yhtiö on nyt 13. kertaa peräkkäin mukana Global 100 -listalla. Mikään muu energiayhtiö ei ole yltänyt  listalle yhtä monta kertaa peräkkäin.

”Olemme erittäin iloisia päästyämme maailman sadan vastuullisimman yrityksen joukkoon, ja sijoitus kolmen parhaan joukossa toisen kerran peräkkäin on meille suuri kunnia. Tällaista sijoitusta ei voi pitää itsestäänselvyytenä, sillä kaikki maailman huippuyritykset pyrkivät yhä parempiin suorituksiin vuosi toisensa jälkeen. Sijoituksemme osoittaa, että Neste on onnistunut jatkamaan vastuullisuuskehitystä oikeaan suuntaan ja että henkilöstömme työskentelee motivoituneesti elinvoimaisemman planeetan luomiseksi lapsillemme,” sanoo Peter Vanacker, Nesteen toimitusjohtaja.

Corporate Knightsin mukaan ”Neste säilyttää asemansa listan parhaana energiayhtiönä, koska sen puhtaan tuotannon osuus liikevaihdosta on alansa huippua ja sen energiaa, hiiltä, vettä, typpioksideja ja pienhiukkasia koskeva suoritus on parhaan viidenneksen joukossa. Lisäksi sen innovaatiokapasiteetti on erinomainen ja sen hallituksessa on tasapuolinen sukupuolten edustus”.

Sen lisäksi, että Neste on listan paras energiayhtiö, se tunnetaan nykyään muutoksestaan perinteisestä öljynjalostusyhtiöstä maailman johtavaksi uusiutuvien tuotteiden yhtiöksi. Nesteen liiketoimintaa on auttaa asiakkaita tieliikenteessä ja kaupungeissa, lentoliikenteessä sekä polymeeri- ja kemikaalitoimialoilla tekemään omasta liiketoiminnastaan entistä vastuullisempaa.

”Jatkamme liiketoimintamme muutosta ja tarjoamme työkaluja muutokseen muille vastuullisuuteen keskittyneille yrityksille, jotka pyrkivät vähentämään raakaöljyn käyttöä ja ilmastopäästöjä,” Vanacker kertoo.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja

Lisätietoja:

Pekka Tuovinen, Senior Advisor, Sustainability, puh. 010 458 4516, pekka.tuovinen(at)neste.com

Global 100 -lista

Global 100 -listan yritykset, jotka julkistetaan Davosissa Maailman talousfoorumin aikana, edustavat 1,3 %:a maailman vastuullisimmista yrityksistä. Sijoitukset määritellään analysoimalla 7 536 yritystä ja vertailemalla niitä maailmanlaajuisesti muiden alojensa toimijoiden kanssa. Analyysissä käytetään 21 kvantitatiivista suorituskykyindikaattoria, joita painotetaan kunkin alan vaikutusprofiilin mukaan (lue vuoden 2018 menetelmästä täältä). http://www.corporateknights.com/reports/global-100/

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: