18 Huhtikuu 2023

Deutsche Bahn ostaa 13 000 tonnia Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 18.4.2023 klo 9

Kuva: © DB AG / Adam Özdemir

Deutsche Bahn lisää tänä vuonna uusiutuvan dieselin käyttöään merkittävästi ostamalla noin 13 300 tonnia (17 miljoonaa litraa) Nesteen valmistamaa uusiutuvaa dieseliä. Siirtymällä fossiilisesta dieselistä Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoaineen käyttöön Deutsche Bahn pystyy vähentämään dieselkäyttöisten veturien ja moottorijunien käytöstä syntyviä kasvihuonekaasupäästöjään keskimäärin 90 %*. Ostetun polttoainemäärän ansiosta Deutsche Bahn voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään noin 46 000 tonnia fossiilisen dieselin käyttöön verrattuna. 

Deutsche Bahn on jo hyväksynyt sataprosenttisesti uusiutuvan dieselin käytettäväksi noin tuhannessa ajoneuvossaan ja sen tytäryhtiö DB Cargo AG kaikissa 800 ajoneuvossaan. Neste MY Uusiutuva Diesel on niin sanottu drop-in-polttoaine, jota voidaan käyttää dieselajoneuvoissa ilman moottoreihin tehtäviä muutoksia. 

“Olemme iloisia, että Deutsche Bahn valitsi Neste MY Uusiutuvan Dieselin ratkaisuksi pyrkiessään kohti ilmastoneutraaliutta. Yritykset voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään hetkessä, yksinkertaisesti vain vaihtamalla Neste MY Uusiutuvaan Dieseliin”, sanoo Peter Zonneveld, Vice President, Europe and APAC, Nesteen Renewable Road Transportation -liiketoimintayksiköstä. “Uusiutuvien polttoaineiden tuotantokapasiteettimme kasvaa 5,5 miljoonaan tonniin vuoden 2023 loppuun mennessä ja edelleen 6,8 miljoonaan tonniin vuoden 2026 loppuun mennessä. Meillä on siis erinomaiset edellytykset auttaa asiakkaitamme ympäri maailman siirtymään vastuullisempiin ratkaisuihin”, Peter Zonneveld jatkaa. 

Neste MY Uusiutuva Diesel valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, kuten käytetystä paistorasvasta.  

*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: