30 elokuu 2023

Kölnin-Bonnin lentoasema ottaa käyttöön Neste MY Uusiutuvan Dieselin koko dieselkäyttöisen maakalustonsa polttoaineena

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 30.8.2023 klo 9

Kuva: Lentoaseman paloauto Kölnin-Bonnin lentoasemalla. Lähde: Kölnin-Bonnin lentoasema

Kölnin-Bonnin lentoasema on siirtynyt käyttämään Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoainetta dieselkäyttöisten maa-ajoneuvojen polttoaineena. Nesteen uusiutuva diesel valmistetaan kokonaan uusiutuvista raaka-aineista, ja lentoasemalla sitä käytetään polttoaineena etenkin suurissa ja raskaissa ajoneuvoissa, kuten lentoaseman paloautoissa, joita ei ole helppoa sähköistää. Käyttämällä Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä lentoasema voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä lähes 3 000 CO2-ekvivalenttitonnia vuodessa fossiilisen dieselin käyttöön verrattuna. Neste MY Uusiutuvan Dieselin käytön avulla kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää jopa 75-95 %* polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen dieselin käyttöön verrattuna. 

“Uusiutuvan polttoaineen käyttö on tärkeä osatekijä ja erittäin tärkeä lisä ilmastoystävällisen liikkumisen konseptiimme”, sanoo Kölnin-Bonnin lentoaseman toimitusjohtaja Thilo Schmid. “Dieselin käyttö on edelleen välttämätöntä joissakin ajoneuvoissa, kuten lentoaseman palokunnan suurissa ja raskaissa ajoneuvoissa. Neste MY Uusiutuvan Dieselin avulla näiden ajoneuvojen kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää välittömästi.”

Kölnin-Bonnin lentoasema oli vuonna 2021 yksi ensimmäisiä saksalaisia lentoasemia, joissa Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ -tuotetta tarjottiin lentoyhtiöille lentoasemalta lähtevien lentojen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Kölnin-Bonnin lentoasema on tällä hetkellä Saksan ainoa lentoasema, jossa Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta on saatavilla lentoyhtiöille ja jossa lentoaseman oma dieselkäyttöinen maakalusto käyttää Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä.

“Olemme erittäin tyytyväisiä Kölnin-Bonnin lentoaseman päätökseen ottaa käyttöön Neste MY Uusiutuva Diesel kaikissa lentoaseman dieselkäyttöisissä ajoneuvoissa sen lisäksi, että Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta tarjotaan lentoyhtiöille sekä rahti- ja liikelentotoimintaa harjoittaville asiakkaille. Olemme iloisia, että Neste voi tukea lentoaseman omien vastuullisuustavoitteiden saavuttamista tarjoamalla näitä uusiutuvia ratkaisuja”, sanoo Peter Zonneveld, Vice President Sales Nesteen Renewable Road Transportation -liiketoimintayksiköstä.

Nesteen uusiutuvan dieselin käyttöönotto Kölnin-Bonnin lentoaseman dieselkäyttöisessä maakalustossa fossiilisen dieselin sijaan ei edellyttänyt muutoksia nykyisiin dieselajoneuvoihin. Neste MY Uusiutuvalla Dieselillä on samanlainen kemiallinen koostumus kuin fossiilisella dieselillä, minkä johdosta se on niin sanottu drop-in-polttoaine fossiilisen dieselin korvaamiseksi.Se sopii kaikkiin dieselmoottoreihin sekä polttoaineiden olemassaoleviin jakelujärjestelmiin.

*) Kasvihuonekaasupäästöjen vähennysprosentti vaihtelee laskentamenetelmän määräävän aluekohtaisen lainsäädännön (esim. EU RED II 2018/2001/EU Euroopassa ja Kalifornian LCFS Yhdysvalloissa) ja tuotteen kullekin markkinalle valmistamiseen käytetyn raaka-ainesekoituksen mukaan. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi