Innovaatio
19.04.2021

Tuottavampia tankkauksia

Betonipumppaus Laatikainen Oy:n tankkaukset käyvät vaivattomasti Neste-äpillä.

 

Kun asiakas etsii toiminnalleen erityisen vankkaa perustaa, betonialan moniottelija Betonipumppaus Laatikainen Oy:n puhelin soi. “Palvelemme kaikilla työmailla, joissa betonirakentamista tarvitaan. Kalustollamme pääsee sekä pitkälle että korkealle, perinteisiä betonitöitä unohtamatta. Erikoisosaamistamme ovat vaativat korkean rakentamisen kohteet”, toimitusjohtaja Seppo Laatikainen kertoo.

 

Eteläisessä Suomessa toimiva Betonipumppaus Laatikainen on mukana Kalasataman ja Keilaniemen korkeimpien rakennusten työmailla. Yritys toteuttaa myös Helsinkiin ja Espooseen valmistuvan pikaraitiotie Raide-Jokerin infrarakentamista. “Kokemuksen tuoma ammattitaito on totta kai kilpailukykymme ytimessä. Mutta kilpailu rakennusalalla on kovaa ja muuttuu jatkuvasti ankarammaksi. Tuottavuutta ja tehokkuutta on pidettävä jatkuvasti silmällä.”

 

Neste-äppi tehostaa tankkauksia

 

Osana tuottavuustalkoita Betonipumppaus Laatikainen otti käyttöön Neste-äpin kautta toimivan mobiilimaksun keväällä 2020. Neste-äppi mahdollistaa mobiilitankkaukset ilman perinteisiä maksu- tai polttoainekortteja ja tekee tankkaustapahtumista nopeampia ja turvallisempia.

 

“Neste-äppi on ollut täsmällinen ratkaisu tankkauspulmiimme. Koimme tankkauksiin liittyvän korttirumban ongelmalliseksi. Ajoneuvokohtaisia tankkauskortteja kulki kaluston mukana pitkin maita ja mantuja. Henkilöstön ajoittain vaihtuessa valvonta oli vaikeaa, ja korttien katoamisilta ja väärinkäytöksiltäkään ei aina vältytty.”

 

Neste-äpin tankkaustiedot päivittyvät Oma Neste -palveluun, josta polttoaineen kulutuksen kokonaismäärän voi tarkistaa ja viedä osaksi yrityksen raportointia. Betonipumppaus Laatikainen käyttää Neste-äpin ajoneuvotunnusta, joka yksilöi tankille tulevan ajoneuvon. “Ajoneuvotunnus tekee tankkauksista läpinäkyvämpiä. Näin voimme valvoa tarkemmin kuka työntekijöistä tankkaa ja mitä autoa. Aikaisemmin ajoneuvokohtainen erittely tuli kuukausittain laskun mukana. Nyt voimme seurata tankkauksia vaikka päivittäin. Myös tankkausoikeuksien hallinnoinnista on tullut helpompaa.”

 

Laatikaisen mukaan tankkauksia sujuvoittaa Neste-äpin asemahaku. Sovelluksen asemahaulla löytyvät lähimmät Neste-asemat ja tarvittaessa Neste-äppi antaa myös ajo-ohjeet perille. “Aiemmin asematiedot kaivettiin netistä tai mukana oli paperinen lista tankkauspaikoista. Tuottavuutta lisää sekin, että lähimmän aseman paikallistamistoiminnon ansiosta turhaa ajelua tulee nykyisin vähemmän.”

 

Neste-äpin myötä Betonipumppaus Laatikainen on suurelta osin keskittänyt polttoainetankkaukset Nesteelle. “Erittäin positiivinen asia on ollut, että Nesteen yhteyshenkilöt vastaavat nopeasti jos kysyttäviä on ilmennyt. Pumppuautoja lukuun ottamatta linjauksena on, että kaikki tankkaukset tehdään Neste-äpillä”, Laatikainen sanoo.

Neste-äpin mobiilimaksu on yrityksille suunnattu palvelu, jolla yrityksesi voi turvata polttoaineostot ja tehostaa korttien hallintaa.

Tutustu palveluun »