4 Heinäkuu 2023

Nesteen keksijöille myönnettiin vuoden 2023 Eurooppalainen keksintöpalkinto

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 4.7.2023 klo 16

Kuva: Nesteen Annika Malmille, Pia Bergströmille, Jukka-Pekka Pasaselle, Jukka Myllyojalle ja Blanka Toukoniitylle on myönnetty Eurooppalainen keksintöpalkinto (European Inventor Award) 2023 teollisuuden kategoriassa. Lähde: European Patent Office

Neste on maailman suurin uusiutuvan lentopolttoaineen, uusiutuvan dieselin sekä polymeeri- ja kemikaaliteollisuuden uusiutuvien raaka-aineratkaisujen tuottaja. Nyt yhtiöllä on aihetta ylpeyteen, sillä sen keksijöille on myönnetty arvostettu Eurooppalainen keksintöpalkinto (European Inventor Award) 2023 teollisuuden kategoriassa. Palkinnon myönsi Euroopan patenttivirasto. Kilpailun teollisuuden kategoriassa annetaan tunnustusta eurooppalaisten suuryritysten patentoimien, kaupallisesti menestyneiden teknologioiden keksijöille. Palkinto luovutettiin 4. heinäkuuta 2023 pidetyssä seremoniassa Espanjan Valenciassa.

Nesteen innovaatioyhteisöä edustavaan voittajatiimiin kuuluvat Pia Bergström, Senior Specialist, Feedstock; Annika Malm, Senior Associate; Jukka Myllyoja, R&D Fellow; Jukka-Pekka Pasanen, Senior Associate; ja Blanka Toukoniitty, Technical Support Lead, Feedstock Growth. Tiimi palkittiin työstä jätteiden ja tähteiden muuntamiseksi korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi. Keksijät ovat olleet mukana tämän alueen innovoinnissa ja siihen liittyvissä patenteissa.

Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus. Arvostamme suuresti tätä palkintoa. Haluamme sydämellisesti kiittää jokaista yhteistyöhön osallistunutta heidän osaamisestaan, sitoutumisestaan ja vankkumattomasta tuestaan. Ne ovat siivittäneet Nesteen ainutlaatuisiin saavutuksiin jätteiden ja tähteiden muuntamisessa korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi. Meidät on nyt palkittu yhteistyöstämme ja pitkäjänteisistä ponnisteluistamme yhtiön yhteisten tavoitteiden eteen”, toteaa Nesteen voittajatiimi.

Olemme iloisia ja kiitollisia Eurooppalaisesta keksintöpalkinnosta. Se antaa tunnustusta innovaatioyhteisömme kekseliäisyydelle, intohimoiselle työlle ja sinnikkyydelle tavoitella huippusuorituksia. Palkinto vahvistaa sitoutumistamme innovointiin sekä asemaamme alan johtavana toimijana. Tahdon lämpimästi onnitella voittajia palkinnosta ja kiittää heitä heidän panoksestaan yhtiön menestykseen”, sanoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

Innovointi on vauhdittanut Nesteen kasvua ja on yksi yhtiön tulevaisuuden menestyksen mahdollistajista. Neste jatkaa herkeämättä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyötään, jotta se voi luoda uusia, innovatiivisia ratkaisuja, vastata muuttuviin haasteisiin ja edistää alan kehitystä. Palkinto on arvokas tunnustus ja kannustaa yhtiötä pyrkimään uusiin huippusuorituksiin ja venyttämään innovoinnin rajoja.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Lisätietoja Eurooppalaisesta keksintöpalkinnosta: https://inventoraward.epo.org

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi