2 syyskuu 2022

Neste mukaan tukemaan Itämeren ja ilmastonmuutoksen tutkimusta CoastClim-tutkimuskeskuksessa

Neste Oyj, Uutinen, 2.9.2022 

Neste ja Helsingin yliopisto ovat sopineet viisivuotisesta yhteistyöstä uuden tutkimuskeskuksen CoastClimin (Centre for Coastal Ecosystem and Climate Change Research) työn tukemiseksi. CoastClim on Helsingin yliopiston uusi tutkimuskeskus, joka tekee uraauurtavaa tutkimustyötä merten tilan ja ilmastonmuutoksen välisen yhteyden ymmärtämiseksi. 

Ilmastonmuutoksen torjunta on sekä CoastClimin toiminnan että Nesteen strategian ytimessä, ja tutkimuskeskuksen tukeminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia kestävän kehityksen edistämiseen. 

“Nesteen tutkimus- ja innovaatiotyö tukee laaja-alaisesti liiketoiminnan muutosta ja teknologiakehitystä, ja se on avainasemassa uusien kasvualustojen löytämiseksi uusiutuville ja kiertotalousratkaisuille. Ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan kattavaa tutkimustyötä ja laajamittaista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Olemme iloisia voidessamme olla mukana tukemassa yhteisten tavoitteiden toteutumista tämän yhteistyön kautta”, sanoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors. 

“Olemme äärimmäisen iloisia siitä, että yhä enemmän toimijoita osallistuu ilmastotutkimuksen puitteiden luomiseen. Tämän mittakaavan tutkimuskeskusta ei pystytä luomaan ja uuden tiedon kartuttamista toteuttamaan ilman laajaa tukea. Yhteistyö Nesteen kanssa mahdollistaa seuraavan viiden vuoden ajan merkityksellisen perustutkimuksen sekä tuo uraauurtavaa uutta tietoa rannikon elinympäristöjen roolista ilmastonmuutoksen hillitsemisessä”, toteaa Itämeritutkimuksen professori Alf Norkko Helsingin yliopistolta.

Uusi monitieteellinen rannikkoekosysteemi- ja ilmastotutkimuskeskus CoastClim aloitti toimintansa vuonna 2021 ja se on Helsingin yliopiston ja Tukholman yliopiston yhteistyöhanke. CoastClim toimii Hangon Tvärminnessä sijaitsevan eläinlääketieteellisen tutkimusaseman yhteydessä. Tvärminnen tutkimusasema perustettiin vuonna 1902 ja se juhlii tänä vuonna 120-vuotista taivaltaan.

Lue lisää:
CoastClim-tutkimuskeskus: https://www.coastclim.org/ 

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun puh. +358 800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00). 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: