26 Heinäkuu 2022

Neste ostaa Walco Foodsin vahvistaakseen uusiutuvien raaka-aineiden hankintaansa

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 26.7.2022 klo 20.45  

Neste, maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen valmistaja, on sopinut ostavansa kokonaan Walco Foodsin, irlantilaisen eläinrasvojen toimittajan. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä sekä viranomaisten hyväksyntää.

“Tämä on tärkeä askel Nesteen kasvustrategian toteuttamisessa. Tällä yritysostolla jatkamme maailmanlaajuisen jäte- ja tähderaaka-aineiden hankinnan vahvistamista ja kasvatamme hankintakykyämme Irlannissa”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

Yhdessä aiempien yrityskauppojen kanssa, joita ovat IH Demeter, Bunge Loders Croklaan ja Count Terminal Hollannissa sekä Mahoney Environmental ja Agri Trading Yhdysvalloissa, Walco Foods kasvattaa Nesteen maailmanlaajuista jäte- ja tähderaaka-aineiden hankintaa. 

Walco Foods on vuonna 1996 perustettu perheyhtiö. Vuosien mittaan kehittyneen syvällisen tietämyksen ja markkinaosaamisen ansiosta Walco Foodsista on kasvanut johtava eläinrasvojen ja sivutuotteiden kauppayhtiö Irlannissa.

Neste jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Tämän mahdollistaa NEXBTL-teknologiamme, jonka avulla voimme muuntaa laajan valikoiman uusiutuvia jätteitä, tähteitä ja öljyjä huippuluokan polttoaineiksi ja muiksi tuotteiksi. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun puh. +358 800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi